06 - 811 626 11 marcel@teksten.org

Een dierenartsassistente is een beroep waarbij je veel dankbaar werk levert. Je prioriteit is namelijk om dieren zo goed mogelijk medisch te verzorgen. Daarnaast vergeet je de eigenaar natuurlijk niet en zul je deze zo goed mogelijk informeren. Voor iemand die gek is op dieren, is het beroep als dierenartsassistente helemaal geschikt.

Dierenartsassistent

Als dierenartsassistent ben je de persoon die helpt bij de medische verzorging van huisdieren. Zo moet je onder andere röntgenfoto’s maken, plaatselijke verdoving geven, medicijnen toedienen en informatie geven aan de eigenaar. Ook neem je de telefoon op en doe je administratieve klussen.

Het werk als dierenartsassistente ziet er niet elke dag rooskleurig uit, je krijgt namelijk ook te maken met zieke dieren of ernstig gewonden dieren. Daarnaast kom je bloed, urine, ontlasting en uitwerpselen tegen. Om het beroep als dierenartsassistente te kunnen vervullen moet je hier wel tegen kunnen. Ook krijg je wel eens te maken met noodgevallen, in deze situatie zal je snel moeten handelen en de goede behandeling moeten starten.

Opleiding

Als je graag een opleiding dierenartsassistente volgen wilt, zal je een groot hart voor dieren moeten hebben en tegen een beetje viezigheid kunnen. Gedurende de opleiding krijg je veel theorielessen die je vervolgens tijdens je stage zult toepassen. De opleiding dierenartsassistente kun je via een thuisstudie volgen of gewoon via een school. Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, is er de mogelijkheid om door te studeren. Er zijn verschillende HBO mogelijkheden, zoals Dierengezondheid & Dierenwelzijn of Diermanagement.