06 - 811 626 11 marcel@teksten.org

Of je nu een grote of een kleine ondernemer bent, artikel marketing kan voor iedereen werken. Zo zitten er ook veel voordelen aan artikel marketing. Artikel marketing wordt dan vaak ook gezien als een creatieve marketing techniek. Hieronder staan een paar voordelen van artikel marketing:

  1. Gratis publiciteit
  2. Een beter positie in Google
  3. Product, dienst of website wordt online beter zichtbaar
  4. Promotie van je diensten en producten

Artikel marketing is dan ook een belangrijke factor binnen zoekmachine optimalisatie oftewel SEO. Met artikel marketing kun je betere rankings realiseren en ervoor zorgen dat je beter gevonden wordt door je bezoekers.

Artikel marketing op de juiste manier inzetten

Het is wel belangrijk dat je artikel marketing op een goede manier inzet. Het veelvuldig gebruiken van links in je artikel is bijvoorbeeld taboe en wordt snel gezien als spam. Ook Google kan zo’n artikel niet serieus nemen.

Het gebruiken van artikel marketing moet op een goede manier gebeuren en met een gedachte erachter. Zet bijvoorbeeld niet meer dan 3 links in je artikels. Je kunt de links ook nog “verstoppen” door ze als een woord te gebruiken.

Daarnaast is het verstandig om een zoekwoordenonderzoek te doen. Wanneer je onderzoek doet naar zoekwoorden, kijk dan naar de woorden die belangrijk voor jouw website kunnen zijn. Zorg er dan voor dat tussen de 2 en 4% het woord in jouw artikel voorkomt.

Artikel marketing is de ultieme marketingtool om ervoor zorgen dat je meer traffic op je website krijgt. Gebruik het goed en doordacht, alleen dan zal artikel marketing slagen.